Izračun bioritma

Ako želite znati svoj bioritam, upišite datum rođenja i kliknite na IZRAČUNAJ.

O bioritmu

Već su u staroj Grčkoj znali da se čovjekovo raspoloženje, kreativnost i snaga ponavljaju u jednakim ciklusima. To cikličko (ritimičko) ponavljanje različitih stanja tijela i duha, nazvali su bioritmom. Od tada do danas pratimo tri osnovna stanja, koja izražavamo s tri bioritma: fizičkim, emotivnim i intelektualnim.
Tjelesni bioritam predstavlja mijenjanje fizičke snage, energije, vitalnosti i otpornosti. 
Emocionalni bioritam predstavlja mijenjanje raspoloženja, intenzivnosti osjećaja (veselje, radosti, optimizam), intuicije, kreativnosti, društvenosti.
Intelektualni bioritam predstavlja mijenjanje intelektualnih sposobnosti: učenja, prosuđivanja, logike, pamćenja, koncentracije.
Nakon rođenja, sve su krivulje na ishodišnoj točki (nultoj točka). Usponi i padovi se ponavljaju ciklički: fizički bioritam svaka 23 dana, emocionalni bioritam svakih 28 dana te intelektualni svaka 33 dana. Kad je krivulja u gornjoj polovici (pozitivna vrijednost), u tom razdoblju možemo očekivati bolje stanje (podizanje energije, dobrog raspoloženja, sposobnosti) i obrnuto: kada je krivulja ispod osnovne razine, govorimo o negativnoj fazi (pogoršanju). Tvrdi se da je dan kada je krivulja na nuli (ishodišnoj točki) kritičan dan - tada smo osjetljiviji, sposobnosti su nam smanjene.